Чести въпроси

Каква е разликата между различните варианти на изработка на иконите?
Ние предлагаме всяка икона в три разновидности или три напълно различни начини на изработка:
- Репродукции на икони - икона на дървена дъска с обработена гладка повърхност и печат с висококачествени бои устойчиви на избледняване. Завършва се ръчно с полагане на патина и финално лаково покритие.
- Икони с ръчен декупаж - икона на дървена дъска с ръчно живописване и ръчно се полагане златен или сребърен варак. Изработва се върху обработена гладка повърхност, за изображението се ползват висококачествени бои устойчиви на избледняване и атмосферни влияния, ръчно се поставя патина и финално лаково покритие. 
- Рисувани икони - най-висок клас ръчно рисувани икони с майсторско изпълнение от доказани зографи. Главният иконописец е сертифициран от Светия Синод. За основа на рисуваните икони се ползва здрава дъска, ръчно се полага златен или сребърен варак, иконите са 100% ръчно рисувана и са с изключително качество на изографисване. Рисува се върху обработена грундирана повърхност с висококачествени бои устойчиви на избледняване и слънчева светлина, ръчно се поставя патина и финално лаково покритие за защита от атмосфертни влияния.


Кой от трите варианта на изработка да избера?
- Ако имате възможност, поръчайте си майсторски изработена ръчно рисувана икона, която винаги ще има своята много висока стойност, уникално въздействие и духовна сила. 
- Ако сте бюджетно ориентирани, поръчайте си икона тип ръчен декупаж - в рамките на много приемлива сума ще получите икона, която изглежда много автентично и въздействащо.
- Ако търсите най-ниска цена, може да си поръчате репродукция на икона. В случай, че се двоумите между репродукция и ръчен декупаж, определено препоръчваме варианта с ръчно дорисуване, защото за минимална разлика в цената ще получите една много автентична и въздействаща икона с ръчно живописване и поставен златен или сребърен варак.


Мога ли да поръчам по телефона?
Да, можете да поръчате по телефона, като за целта моля вижте артикулния номер на иконата, която сте харесали, за да можем бързо да приемем поръчката Ви.
При поръчка по телефона трябва да запишем имената на получателя, телефонен номер и начин на доставка (до офис на Еконт или до адрес на получателя).


Кога мога да получа иконата?
За да сме сигурни, че няма да изпуснете важен повод или празник, моля в коментара към поръчката да добавите, до кога искате да получите иконите!
Разбира се, ние се стараем да изпращаме иконите в посочените срокове, но при повече поръчки е възможно забавяне, за това е препоръчително да посочите до кога искате да получите поръчката. Освен това, ако бързате може да посочите и по-кратък срок за доставка.


Какъв е най-бързия възможен срок за доставка?
За поръчки на рисувани икони:
При поръчки на рисувани икони до 10 ч., поръчката може да бъде изпратена най-рано на другия ден, като съответно на следващия ден сутринта поръчката ще бъде доставена (куриерските офиси работят и събота до обяд).
За поръчки на икони тип репродукция или ръчен декупаж:
При поръчки на репродукции и декупажи, иконите може да бъдат изпратени на другия ден (офисите на куриерите работят и в събота).
Моля в коментара към поръчката да добавите кратко пояснение със срока, в който желаете да получите иконата.


Как мога да видя иконата, която искам да поръчам?
Нормално е при поръчка от интернет да се притеснявате, дали ще получите точно това, което очаквате! 
За ваше спокойствие, можете да поръчате желаните икони и да ги разгледате при получаването им, като съответно имате възможност и за връщане.
Можем да Ви уверим, че ще получите икона, която отговаря на снимката в сайта, но разбира се на живо изглежда много по-хубаво и въздействащо.


Имате ли магазини за икони в София и страната?
Иконите се изпращат директно от майсторите от нашето ателие и се предлагат само и единствено чрез този сайт, като не се предлагат от други галерии, магазини и сайтове.
Ако сте наш нов клиент е напълно разбираемо да искате да видите предварително иконата, която желаете да поръчате, за това може да разгледате иконата при получаване от куриера и за Ваше спокойствие имате възможност и за връщане.
Нашият екип се намира в Благоевград, от където всяка вечер иконите се изпращат чрез куриер и на следващия ден сутринта се доставят до всяка точка на страната.


Мога ли да поръчам икона от чужбина?
Изпращаме икони в чужбина при поръчки на стойност над 100 лв.
Доставката е за сметка на клиента, съгласно тарифите на Български пощи.
Сумата на поръчката и доставката се заплаща предварително чрез PayPal или банков превод.
Можете да направите поръчка от сайта, като всички необходими данни за доставката можете да посочите в коментара към поръчката, като ние ще калкулираме цената за доставката съгласно пощенските тарифи и на посочения имейл ще ви изпратим информация за общата сума и данните за плащане.


Предлагате ли изработка на икони по поръчка?
Може да отправите запитване за изработка на икона по поръчка, като изпратите имейл до info@ikonite.bg 
Моля изпратете голяма снимка на иконата, която желаете да бъде изработена, като посочите размера и начина на изработка (висок клас майсторски рисувана икона или ръчна изработка с декупажна техника).
Предвид индивидуалнат разработка, приемаме поръчки за изпълнение на стойност над 100 лв.
При нас изпълнението на икони по поръчка е без оскъпяване и ще бъде приблизително на стойността на иконите, които виждате в сайта.
Разбира се, крайната цена зависи от сложността на изработка и размера на иконата.


Кога ще получа иконата или как да проверя статуса на поръчката си?
За статус на поръчката, може да отправите запитване, като върнете отговор на имейла, от който сте получили копие на поръчката си.
Може да пишете и на имейл info@ikonite.bg, като посочите име или номер на поръчка.
В случай, че бързате не се колебайте да се обадите на телефона посочен в поръчката.


Извършвате ли доставки в чужбина?
Извършваме доставки извън страната, като плащането е предварително и следва да включва цената на иконата и стойността на доставката. Приемаме плащания чрез PayPal или с платежно нареждане, тъй като за чужбина нямаме възможност да работим с наложен платеж. Поръчките за чужбина са за икони на стойност над 100 лв. и доставката е за сметка на клиента съгласно цените на куриера.
Информация за тарифите на Български пощи можете да намерите тук.
Цената за доставка зависи от страната и тежестта на пратката, като може да имате предвид, че иконите с размери 18/24 и 22/30 см. попадат в групата до 1 кг., а иконите с размери 30/40 см. са в групата до 2 кг.
Разбира се, може да изберете да платите от чужбина и доставката да бъде до адрес в страната (при евентуално обединяване в обща пратка с други стоки от Ваши близки).
Първо може да направите поръчка, като в коментар посочите предпочитан начин на плащане и до кога желаете да изпратим иконата, а след това ще Ви изпратим и точната цена с доставката и данни за плащане.

С пожелание за много здраве, щастие и благоденствие!