Подходяща икона за кръщене

Източноправославните икони са удачен подарък за не един празник. Икони може да се подаряват за юбилей, за рожден ден, за Коледа, за нов дом, за Великден, за годишнина, за спомен, за някое много лично събитие. Има толкова много хубави икони за подаръци.

 

Особено силен подарък е, когато става въпрос за православно кръщене на новородено. Ето защо, след като сте поканени на този празник на живота, красивите ръчно рисувани икони определено са достойни да бъдат разглеждани като подарък за този празник. Със сигурност много хора се спират на много по-тривиални подаръци, но религиозните икони все още са най-добрият избор за такова събитие. Така че въпросът е каква православна икона да изберем за кръщене?

 

Специални религиозни икони

 

Въпреки че в нашата православна църква бебетата обикновено се кръщават, когато са на няколко месеца, има много хора, които решават да следват Христос в кръщението като възрастни. В такъв случай можете да изберете много специална православна икона, която представя определени неща, свързани с човека, който се кръщава. Това може да е самата Икона на Богоявление, мигът, в който Иисус бива кръстен от Йоан Кръстител във водите на река Йордан.  Ако пък новороденото ще носи името на светия, може да се избере икона на светията носещ предназначеното и за бебето име.  

 

Икона на Богородица подарък

 

Можете също така да изберете известни религиозни икони на Божията майка. Богородица всъщност винаги е страхотен подарък, независимо от повода. Въпреки това, ако сте поканени на церемонията по кръщението, по-добре е да изберете религиозна икона, изобразяваща Мария с нейното малко дете. В крайна сметка това свещено тайнство се счита за първата стъпка на послушание на последовател на Исус Христос.

 

Икони на светци

 

Друг голям подарък за Кръщене е иконата на светеца покровител. Факт е, че повечето хора в Православната църква са кръстени на определен светец, наречен покровител. Например, ако името на бебето е Никола, можете да изберете икона на Свети Никола, докато най-добрият избор за Георги е икона на Свети Георги. Освен това е приемливо да се даде православна икона на светец, която е най-тясно свързана с второто име на бебето.

 

Икони

 

Религиозни икони, изобразяващи известни библейски сцени

 

Светите икони, показващи известни библейски истории, също могат да служат като подарък за Кръщене. Например, ръчно рисувана икона, изобразяваща Кръщението на Исус Христос, винаги е добра идея. Можете също да изберете сцена, която има специално значение за лицето, което се кръщава, или неговото семейство.

 

След като намерите перфектна източноправославна икона, която да подарите за кръщене, може да искате да я благословите при свещеник. Имайте предвид, че това не е необходимост. Всъщност е много по-добре да оставите на получателя да реши дали иконата да бъде благословена или не. Вашата основна задача е да изберете правилния подарък, който да отговаря на повода. В крайна сметка кръщенката е началото на пътуването на човек с Бога и то трябва да бъде придружено само от подходящи неща.