Налични икони

Изкуството на иконописта е сложно изкуство, което се създава според строго определени правила. От тези правила зависи кога се изографисва иконата, как се предлага на хората за закупуване и в последствие как самите те се грижат за нея. Затова понятието налични икони е доста променливо погледнато в общ план. 

 

Редом с това, онлайн пазаруването промени много практики в съвременния свят и днес множество зографи приемат поръчки за изписване на икона онлайн. Тоест ако преди е трябвало човек да иде до иконописец и да говори лично с него, днес нещата могат да станат чрез онлайн комуникация, или директно чрез онлайн магазина.

 

Последният вариант е най-бърз и най-практичен що се отнася за бързата поръчка на иконата и бързото доставяне до клиента. Този вариант работи обаче, когато иконата вече е била създадена и при поръчка, тя просто бива опакована както подобава и изпратена до поръчитела.

 

Когато избирате икони онлайн, с цел закупуване, можете да разгледате сайта, да прочетете повече за дадена икона, да видите какви са опциите като вариант. Защото да кажем, темата Богородица с Младенеца може да бъде представена като икона с позлатен фон, като репродукция на чудотворна икона, като декупаж.

 

В този смисъл, вие може да прочетете кой вариант е наличен, кой ще се изработи специално за вас; да проверите дали търсеното от вас е налично към момента или ще трябва да чакате определено време...трябва да прочетете правилата за доставка, защото дори и за налични икони, си има определена процедура по опаковане и доставка, които трябва да гарантират получаването на иконата в перфектен вид.

 

Най-лесно е да видите какво предлага сайта като категории. Ако ви интересуват рисувани икони, просто кликвате върху категорията и виждате темите. Съвсем естествено е когато говорим за православни икони, налични да са рисуваните икони на Богородица, рисувани икони на Иисус Христос, след това икони на светци, пророци, на библейски теми. Без да губите време, просто се насочвате към това, което търсите.

Икони

Прилежно подредените онлайн магазини за икони, много ясно показват кога една икона е налична, кога не е и например колко време трябва да изчакате за доставка. Това помага да се ориентирате бързо в сайта и да изберете иконата според знанието за времето, което е нужно тя да пристигне до вас. Както разбрахте, иконата не се създава като непринуден творчески акт. Иконописта следва древни традиции, които обуславят целия процес на създаване на иконата. В този смисъл, вие като християни, трябва да имате търпението, което е нужно, за да може ако дадена икона не е налична, да изчакате нейното създаване.