Икони, подходящи подаръци за празници през есента
В момента изпълняваме поръчките с 2-3 дни закъснение. Моля да ни извините за неудобството!

Икони, подходящи подаръци за празници през есента

Публикувано от vili 15.03.2018 0 Коментари Полезно за иконите,

Иконите са подходящ подарък за християнски и лични празници през цялата година. Разбира се, те трябва да се осветят след като бъдат подарени, за да могат да служат на човека или семейството, които са ги получили. Понеже сега навлизаме в есенния сезон, ще надникнем в православния календар, за да видим по-важните есенни празници и тези, на които ще може с радост да се подари икона според случая.

 

Не можем да не се насочим веднага към може би най-обичания християнски празник през есента – Димитровден. На 26  октомври можете да закупите икона репродукция на някои от различните видове икони на св. Димитър. Освен за именяк, дарен с това свято име, икона може да се подари и на хора, които имат бизнес, фирми, изкарват си хляба с търговия. Защото свети Димитър е покровител на търговците.

 

На 14 октомври е Петковден. Това е възможност да подарите на близки и скъпи хора, икона на св. Петка. Тя е покровителка на рода и семейството и нейна икона представлява прекрасен подарък на младо семейство, което чака рожба, или други което празнува годишнина. На 19 октомври също е голям ден за Православната църква. Тогава няма специален имен ден, но се чества преподобният Йоан Рилски Чудотворец – небесен покровител на българите. Неговата икона също е подходящ подарък за празник на близък човек около тази дата.

 

Изобщо есента е изпълнена със свети дни, които се покровителстват от светии свързани със закрилата над дома, семейството, рода, децата. 8 ноември е пример за такъв ден. Тогава християнската православна църква чества св. Архангел Михаил. Иконата на Архангела е една онези с изключителна сила и духовна мощ, които струят от изображението. Иконата може да се подари на именяк Ангел, Михаил и другите производни, помага срещу зли сили и духове, предпазва семействата и помага за тяхната сплотеност.

 

До края на месец ноември като повод за подарък икона може да са празниците св. Мина; св. Екатерина, закрилница на жените, които са родили трудно. Винаги имате избор, просто когато избирате репродукция на икона, подходете с необходимата почит и с разбиране към традицията.

Остави коментар