Как се избират икони за подаряване за офиса или за бизнеса

Публикувано от admin 21.02.2017 0 Коментари Полезно за иконите,

икони за подаръкИконите са един от най-добрите подаръци за лични и църковни празници. Те са оригинални, а в същото време са традиционни и са неотменна част от културата на съвременното общество. Освен за подарък на наш приятел, колега или роднина, всеки човек може да украси дома си с хубаво нарисувана икона. При избора на това, ликът на кой светец да бъде на нея, обикновено се взима предвид желанието на купувача и това какво иска да покровителства светеца, изобразен на нея.

 

Когато някой реши да купи икона за дома или бизнеса, е добре да се съобрази с това какво защитава нарисувания светец. Ето някои видове икони, според източно-православния канон:

 

- Икони за здраве и дълъг живот. Светците, които са покровители на здравето и възстановяването в християнската религия, са св. Йоан Кръстител, св. Пророк Илия, св.  Киприан и Юстина, св. Антон и св. св. Безсребърници Козма и Дамян. Когато някой загуби здравето си или се разболее негов близък, може да избере  икона с един от изброените светци и да украси с нея дома си или да я подари на своя близък за по-скорошно оздравяване.

- Икони за бизнеса. Едни от най-често подаряваните на съдружници и партньори са иконите с образа на св. Николай или св. Влас, тъй като се вярва, че те са покровителите на търговията. Традиционно се подарява и икона с лика на св. Георги, който е символ на смелостта и борбеният дух. Икона с по-малки размери може да се подари с оригинален статив.

 

- Икони за материални блага и пари. Ако искате да подарите икона, която да носи материален успех, може да купите икона със св. Николай Чудотворец, който се счита, че подкрепя моряците и банкерите.

 

- Икони за къщата, семейството и децата. Иконите на св. Богородица, св. Петка и св. Стилиян, св. Мина и св. Архангел Михаил подпомагат семейната сплотеност, както и съвместното добруване на цялото семейство.

 

- Икони за образование. Според християните светите братя Кирил и Методий дават сила на учащите, когато то се отнася  до българския езика и културата ни. Също така, св. Седмочисленици подпомагат духовните сили, а св. Екатерина и Блажени Серафим могат да донесат успех по време на изпит.

Остави коментар