Икони по поръчка

Предлагаме изпълнение на православни икони по идивидуални поръчки, уникални икони по снимка или изографисване на икони със специални изисквания за размери, рамки или използвани материали.


В случай, че иконата, която търсите е извън изложените в нашия сайт, може да ни пишете или да се свържете с нас.


Предлагаме различни възможности:
- Изрисуване на икона по снимка 
- Изработка на икони с индивидуални размери
- Посребраване на иконите
- Позлата от 24 каратово злато 
- Полагане на специална състаряваща патина за придаване на автентичност историческа стойност


Може да бъде направено оригинално копие на редки икони по поръчка. 


Моля да имате предвид, че индивидуалните поръчки се извършват след допълнително договаряне, като индивидуалните поръчки са на по-висока цена и следва да бъде съгласуван срок за изпълнение на поръчката.

 

За иконите:

1. Всяка една ръчно рисувана икона се изработва по класическа технология, следваща известен образец от православните църкви и музеи от различни православни страни.

2. Цялостната изработка на една икона отнема известно технологично време, което включва няколко етапа: подготвяне на дъската, грундиране и изсъхване, шлайфане, полагане на основните линии за рисуване, изографисване с висококачествени бои, лепене на златен варак, лакиране с лак шел и запечатващ лак.

3. Всички наши иконописци са професионалисти с доказан дългогодишен опит от повече от 10 - 20 години. Работи се основно за захранване на поръчките, като се стремим да балансираме максимално добре графикът на работа на всички.

4. Ако търсите определена икона, нека да не бъде в последния момент. Отделете си достатъчно време, за да разгледате и да поръчате най-подходящата. Ако все пак сте избрали икона в последния момент, ние се надяваме бързо да реагираме, за да удовлетворим Вашите желания.

5. Всякакви притеснения, че ще поръчате икона без да сте я видели, само по снимка, трябва да отпаднат. Снимките в нашия сайт дават много добра представа за това какво очаквате. Разбира се, всяка икона е много по-хубава и въздействаща „на живо” и за това получаваме много положителни отзиви и коментари.

6. Цената на всяка икона зависи от размера, но най-вече от нивото и начина на изработка. Предлагаме ръчно рисувани икони, репродукции и декупаж. Под всяка една икона ще намерите информация за нейната изработка.


Ние се стремим да поддържаме максимално изгодни и достъпни цени.

Благодарим Ви, че избрахте ИКОНИТЕ.БГ. Надяваме се, че ще останете доволни от нашето обслужване и иконите, които предлагаме.

Моля, не се колебайте да се свържете с нас, при нужда от допълнителна информация.